Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:10

Φυσικοθεραπεία και παιδί

Written by

Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία διαφοροποιείται σαφώς από αυτή των ενηλίκων, καθότι το παιδί είναι ένας εξελισσόμενος οργανισμός. Συνεπώς η φυσικοθεραπευτική προσέγγιση αποβλέπει στην εκπαίδευση των παίδων, βάσει των φυσιολογικών σταδίων ανάπτυξής τους με απώτερο στόχο την κινητική τους ανεξαρτητοποίηση.

Η θεραπεία των παιδιών είναι εξατομικευμένη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει χρήση αξιολογητικών τεστ, κινησιοθεραπεία, καθώς και εφαρμογή των μεθόδων PNF και Bobath.

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:07

Αναπνευστικές Παθήσεις

Written by

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία γίνεται μέσω ειδικών τεχνικών και ασκήσεων σε εξατομικευμένη θεραπεία. Αποβλέπει στην απόχρεμψη, στην καλύτερη οξυγόνωση και τον αερισμό των πνευμόνων του ασθενούς.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
Χρόνια βρογχίτιδα
Βρογχικό άσθμα
Κυστική ίνωση
Βρογχιεκτασίες
Πνευμοθώρακας

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:04

Ρευματολογικές

Written by

Η φυσικοθεραπεία στις ρευματολογικές παθήσεις γίνεται με φυσικά μέσα όπως δινόλουτρο και παραφίνη, με τη χρήση θεραπευτικών μηχανημάτων, μάλαξης και κινησιοθεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπάθεια
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:00

Ορθοπεδικά

Written by

Η φυσικοθεραπεία στις ορθοπεδικές παθήσεις γίνεται τόσο μέσω μηχανημάτων όσο και μέσω τεχνικών μάλαξης, κινητοποίησης, κινησιοθεραπείας καθώς και άλλων εξειδικευμένων τεχνικών.
Παθήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε:
 

Αυχενικό σύνδρομο
Οσφυαλγία
Παθήσεις άνω και κάτω άκρων
Μετεγχειρητικές καταστάσεις (αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος κλπ.)
Οστεοπόρωση
Κατάγματα
Τενοντίτιδες
 
Στο φυσικοθεραπευτήριο μας, που βρίσκεται στη Βάρη, διαθέτουμε την εμπειρία, την κατάρτιση και τον ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να εγγυόμαστε το αποτέλεσμα στη θεραπεία και να στεκόμαστε με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον ασθενή.

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 20:14

Αθλητιατρικά

Written by

Η Αθλητική Φυσικοθεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος τομέας που εστιάζει στην πρόληψη, αξιολόγηση, θεραπεία και αποκατάσταση καθώς και στην βελτίωση της επίδοσης του σωματικά δραστήριου ατόμου.

Copyright (C) 2017 Physio-Center.gr. All rights reserved.