physiocenter

physiocenter

Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 07:42

Πελματογράφημα (Βίντεο)

Το ανθρώπινο πόδι αποτελείται από 26 οστά, δεκάδες μύες και τένοντες και εκατοντάδες συνδέσμους. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν μια πολύ ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σχέση μεταξύ τους, ώστε το πόδι να μπορεί να μας παρέχει σταθερότητα και ελαστικότητα κατά τη βάδιση. Οι μηχανικές πιέσεις που δέχεται ένα ανθρώπινο πόδι σε καθημερινή βάση περπατώντας ή τρέχοντας είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 21:07

Ποιοι Είμαστε

Επισκεφτείτε τον χώρος μας στην Λεωφόρο Βάρης 25 & Ηρακλείου 1 στην Βάρη. Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Φυσικοθεραπείας Physio-Center σας περιμένει. Τηλ.Επικοινωνίας 2108992870.

 

Ρένα Κουρουμάλου

DSC 0074

Σταμάτης Φώτογλου

DSC 0060

Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 19:13

Συνεργάτες

EOK Basket logo 1 Proteas Voulas B.C. Logo

Image13 3

evriali logo

    

Τρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 18:23

Κρουστικός Υπέρηχος

O Κρουστικός υπέρηχος (κρουστικά κύματα) αποτελούν μια νέα πετυχημένη προσέγγιση στην θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων ιδιαίτερα εκείνων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασικές θεραπευτικές μεθόδους. Πρόκειται για εφαρμογή της -επί χρόνια- δοκιμασμένης μεθόδου της εξωσωματικής λιθοτριψίας στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης.

Οι μέχρι τώρα στατιστικές μετά-αναλύσεις των αποτελεσμάτων της μεθόδου αυτής αναδεικνύουν ότι η θεραπεία μέσω κρουστικών κυμάτων παρέχει βελτιωμένη παροχή αίματος στην περιοχή του πόνου και επίσης είναι, ίσως, η μοναδική μέθοδος που με την εφαρμογή της ως μονοθεραπεία (δηλαδή μόνο με ωστικά κύματα) δίνει τέτοια αποτελέσματα σε μυοσκελετικές παθήσεις.

Η χρήση των εξωσωματικά παραγόμενων κρουστικών κυμάτων κερδίζει αναγνώριση ανάμεσα στους φυσιοθεραπευτές και ορθοπεδικούς λόγω των καλών κλινικών αποτελεσμάτων αλλά και του μεγάλου αριθμού ενθαρρυντικών μελετών.

Ποιος ο μηχανισμός δράσης της θεραπείας με τον κρουστικό υπέρηχο;
Η ουσία της δράσης συνιστάται στη μετατροπή μίας χρόνιας φλεγμονώδους διαδικασίας, όπως μία τενοντίτιδα ή απονευρωσίτιδα, σε οξεία φλεγμονώδη κατάσταση την οποία ο οργανισμός είναι ικανός να θεραπεύσει. Τα κρουστικά κύματα (shock waves) ενεργοποιούν τη διαδικασία αυτο-επούλωσης του οργανισμού αυξάνοντας την αιμάτωση και τον μεταβολισμό της πάσχουσας περιοχής, διαλύοντας επασβεστώσεις του τένοντα, διεγείροντας την αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων του ιστού, αυξάνοντας την αντοχή του σε μηχανικό φορτίο και μειώνοντας τον πόνο.
Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με κρουστικό υπέρηχο είναι τα εξής: Εφαρμογή χωρίς χρήση φαρμάκων, τοπικών αναισθητικών. Αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία (όχι χρήση βελονών – χειρουργικών τομών) που μπορεί να διενεργηθεί σε επίπεδο εξωτερικού ιατρείου, με χρονική διάρκεια πραγματικής θεραπείας περίπου 10 λεπτά. Είναι σύνηθες το αίσθημα της άμεσης ανακούφισης και της βελτίωσης της κίνησης μετά την πρώτη συνεδρία. Είναι ελάχιστες οι αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Ενδείξεις θεραπείας: Εφαρμόζεται σε όλες τις τενοντοπάθειες όλων των αρθρώσεων καθώς και σε επώδυνους μυικούς σπασμούς, σε φλεγμονή του δέρματος (κυτταρίτιδα), επούλωση πληγών δέρματος (έλκη).

Συνηθέστερες ενδείξεις εφαρμογής της μεθόδου:
Άλγος ώμου: Ασβεστοποιός τενοντίτιδα ώμου – Τενοντίτιδα ώμου.

Άλγος αγκώνα: Επικονδυλίτιδα (τενοντίτιδα αγκώνα – tennis or golfers’ elbow).

Άλγος ισχίου: Τροχαντηρίτιδα.
Άλγος Γόνατος: Τενοντίτιδα επιγονατιδικού τένοντα – Τενοντίτιδα οπισθίων μηριαίων (χήνειος πόδας).

Άλγος κνήμης: Σύνδρομο πρόσθιου – οπίσθιου κνημιαίου (shin splint). Αχιλλειοδυνία: Τενοντίτιδα Αχίλλειου τένοντα.

Άκανθα πτέρνας: Πελματιαία απονευρωσίτιδα. Επώδυνοι μυικοί σπασμοί (trigger points).

Κυτταρίτιδα.

Επούλωση ελκών (διαβητικό πόδι).

Ψευδαρθρώσεις – κατάγματα κόπωσης.

Πώς γίνεται η θεραπεία;
Η θεραπεία με τον κρουστικό υπέρηχο  είναι μη επεμβατική και αναίμακτη. Ποσότητα γέλης (gel) εφαρμόζεται με μικρή πίεση στο δέρμα της επώδυνης πάσχουσας περιοχής και η κεφαλή εφαρμογής των υπερήχων πιέζεται και μικρά κρουστικά κύματα διοχετεύονται.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Η θεραπεία με τον κρουστικό υπέρηχο  εφαρμόζεται συνήθως σε 3 έως 8 συνεδρίες με χρονικό μεσοδιάστημα διενέργειας της επόμενης συνεδρίας κάθε τρεις έως επτά ημέρες, ωστόσο ενδέχεται να χρειαστεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε χρόνιες παραμελημένες περιπτώσεις για την επίτευξη μέγιστου θεραπευτικού αποτελέσματος. Η θεραπεία εκτελείται σε φυσικοθεραπευτηριο εξοπλισμένο με το ειδικό μηχάνημα και η διάρκεια της θεραπείας είναι 5 με 10 λεπτά της ώρας.

Η θεραπεία πονάει;
Η εφαρμογή των κρουστικών υπερήχων ενδέχεται να δημιουργεί ένα ήπιο αίσθημα νυγμώδους άλγους στην έναρξή της ωστόσο με την εξέλιξη της και με την κατάλληλη τροποποίηση των παραμέτρων θεραπείας από τον θεραπευτή εξαλείφεται κάθε αίσθημα άλγους ή ενόχλησης. Με το τέλος της συνεδρίας περιγράφεται ένα αίσθημα «καψίματος σαν από καυτερή πιπεριά» στην θεραπευθείσα περιοχή ταυτόχρονα με αίσθημα ανακούφισης.

Υπάρχει επιτυχία;
Υπάρχουν παγκοσμίως κλινικές μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν την θετική έκβαση και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Τα ποσοστά επιτυχίας της μεθόδου, εκεί που όλες οι άλλες συντηρητικές μέθοδοι έχουν αποτύχει, ανέρχονται σε 80% ή και περισσότερο.

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:10

Φυσικοθεραπεία και παιδί

Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία διαφοροποιείται σαφώς από αυτή των ενηλίκων, καθότι το παιδί είναι ένας εξελισσόμενος οργανισμός. Συνεπώς η φυσικοθεραπευτική προσέγγιση αποβλέπει στην εκπαίδευση των παίδων, βάσει των φυσιολογικών σταδίων ανάπτυξής τους με απώτερο στόχο την κινητική τους ανεξαρτητοποίηση.

Η θεραπεία των παιδιών είναι εξατομικευμένη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει χρήση αξιολογητικών τεστ, κινησιοθεραπεία, καθώς και εφαρμογή των μεθόδων PNF και Bobath.

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:07

Αναπνευστικές Παθήσεις

Η αναπνευστική φυσικοθεραπεία γίνεται μέσω ειδικών τεχνικών και ασκήσεων σε εξατομικευμένη θεραπεία. Αποβλέπει στην απόχρεμψη, στην καλύτερη οξυγόνωση και τον αερισμό των πνευμόνων του ασθενούς.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
Λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος
Χρόνια βρογχίτιδα
Βρογχικό άσθμα
Κυστική ίνωση
Βρογχιεκτασίες
Πνευμοθώρακας

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:04

Ρευματολογικές

Η φυσικοθεραπεία στις ρευματολογικές παθήσεις γίνεται με φυσικά μέσα όπως δινόλουτρο και παραφίνη, με τη χρήση θεραπευτικών μηχανημάτων, μάλαξης και κινησιοθεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς.

Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθροπάθεια
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος

Δευτέρα, 01 Ιανουάριος 2018 23:00

Ορθοπεδικά

Η φυσικοθεραπεία στις ορθοπεδικές παθήσεις γίνεται τόσο μέσω μηχανημάτων όσο και μέσω τεχνικών μάλαξης, κινητοποίησης, κινησιοθεραπείας καθώς και άλλων εξειδικευμένων τεχνικών.
Παθήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε:
 

Αυχενικό σύνδρομο
Οσφυαλγία
Παθήσεις άνω και κάτω άκρων
Μετεγχειρητικές καταστάσεις (αρθροπλαστική ισχίου, γόνατος κλπ.)
Οστεοπόρωση
Κατάγματα
Τενοντίτιδες
 
Στο φυσικοθεραπευτήριο μας, που βρίσκεται στη Βάρη, διαθέτουμε την εμπειρία, την κατάρτιση και τον ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να εγγυόμαστε το αποτέλεσμα στη θεραπεία και να στεκόμαστε με μεγάλη υπευθυνότητα απέναντι στον ασθενή.

Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 20:14

Αθλητιατρικά

Η Αθλητική Φυσικοθεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος τομέας που εστιάζει στην πρόληψη, αξιολόγηση, θεραπεία και αποκατάσταση καθώς και στην βελτίωση της επίδοσης του σωματικά δραστήριου ατόμου.

Copyright (C) 2017 Physio-Center.gr. All rights reserved.