Η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας. Προάγει, υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική, ψυχολογική και κοινωνική υγεία του ατόμου. Αποτελεί μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας και μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με ορισμένες ιατρικές και χειρουργικές μεθόδους για ταχεία επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες χωρίς επιπλοκές. Παρέχει πρόληψη και θεραπεία παθολογικών καταστάσεων.

Η Φυσικοθεραπεία στους παιδιατρικούς ασθενείς έχει ως βασικό στόχο να αντιμετωπίσει τις παθολογικές συνθήκες και να προετοιμάσει κατάλληλα το παιδί, έτσι ώστε να καταφέρει να εμπλακεί και να συμμετάσχει με επιτυχία στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής (οικογενειακό, σχολικό φιλικό περιβάλλον).

Οι διατάσεις (stretching) είναι ασκήσεις σχεδιασμένες για να τεντώνουν, μακραίνουν και επεκτείνουν τους μύες και τις αρθρώσεις. Προϋπόθεση είναι να εκτελούνται σωστά και να είναι εξατομικευμένες στις ανάγκες του κάθε αθλητή ή ασκούμενου.

Γνωρίζουμε άραγε τι είναι η Φυσικοθεραπεία και πόσο απαραίτητη είναι για την επαναφορά της σωστής λειτουργία του σώματός μας; Αν ναι, είμαστε πολύ τυχεροί. Αν όχι, θα τα μάθουμε όλα παρακάτω!

Ισχιαλγία ή αλλιώς “Σύνδρομο Οσφυοϊερής Ριζοπάθειας” ονομάζουμε κάθε είδους πόνο και σύνολο συμπτωμάτων κατά μήκος του ισχιακού νεύρου, ανεξάρτητα από την αιτία που το προκάλεσε.

Σελίδα 1 από 3

Copyright (C) 2017 Physio-Center.gr. All rights reserved.